Samsun İşitme Cihazı Merkezi

Samsun İşitme Cihazı Merkezi

ERA Samsun İşitme Cihazı Merkezi

Samsun ERA işitme cihazı merkezi 15 yılı aşkın bir süredir işitme engellerini ortadan kaldırmak için Samsunda hizmet vermektedir. Sektörde uzun yıllara dayanan tecrübemiz ve satışını yaptığımız Phonak, Cochlear, Resound ve Oticon marka işitme cihazları ile işitme kayıplarına karşı çözüm üretiyoruz.

Kullanılacak cihazların işitme kaybı derecesine göre seçilmesi, işitme kaybı yaşayan insanların, işitme cihazı alırken bu konuda bilgilendirilmeleri son derece önemlidir. Ayrıca alınan her cihazın işitme kaybı derecesine göre ayarlanarak; rahat ve sorunsuz bir şekilde kullanımının sağlanması gerekmektedir.

İşitme kaybı dereceniz ne olursa olsun ses kaybı raporunuza uygun işitme cihazları ile iletişimde kesinti yaşamamanız için çaba gösteriyoruz.

İşitme Kaybı Dereceleri

İşitme Kaybı Dereceleri Nelerdir?

İşitme kaybı dereceleri sesin algılanma oranına göre belirlenir ve

• Hafif işitme kaybı 20 – 45 db aralığı
• Orta işitme kaybı 45 – 55 db aralığı
• Orta ileri derece işitme kaybı 56 – 70 db aralığı
• İleri işitme kaybı 71 – 90 db aralığı

olarak derecelendirilirler. İşitme kayıplarının belirlendiği testler odyometri testi olarak adlandırılmaktadır.

Bilgi Almak İçin Hemen İletişime Geçin

Odyometri Testi Neden Önemlidir

Odyometri Testleri Neden Önemlidir?

Odyometri testleri kulağımızın işitme aralığı hakkında bizlere bilgi verir. Bu test sonuçlarına göre işitme kaybı oranı belirlenir ve bu bilgilere işitme cihazı kullanılması önerilir. Özellikle geçici işitme kaybı yaşayan bireyler ve işitme zorluğu yaşayan çocukların mutlaka belirli aralıklarla odyometri taraması yaptırmaları ileride yaşanabilecek ileri seviye işitme kayıplarının önlenebilmesi açısından önemlidir.

Odyometri taramaları, 10 – 15 dakikalık sürede gerektiğinde kapalı bir kabin arkasında yapılır. Tarama öncesi kulak ve kulak zarı incelenerek muayene yapılır. Taramaya engel bir durum olmadığı görüldüğünde seslerin iletileceği kulaklık takılarak teste başlanır.

Teste başlamadan önce duyulan her ses için butona basılması istenir. Teste yüksek sesle başlanır ve test süresince ses seviyesi sürekli düşürülür. Bu test sonrasında konuşma testi yapılarak test tamamlanır.

İşitme cihazları, KBB işitme raporunun veya Odyoloji uzmanının belirlemiş olduğu kriterlere uygun olarak kullanılır. Günümüzde kullanılan dijital işitme cihazları barındırdıkları yazılımlar sayesinde sesleri kulağa doğru bir şekilde iletse de kullanılacak işitme cihazları bu raporlara bakılarak önerilir veya tavsiye edilir.

İşitme cihazı seçilirken şu aşamalar takip edilir.

İşitme raporlarına uygun cihazın seçilmesi,
Kulak yapısına göre uyarlanması gerekiyorsa kulak kalıbının alınması,
Tercih edilen işitme cihazının, işitme kaybı oranlarına göre ayarlanması,
Cihazın kullanımı ve bakımı ile ilgili bilgilendirmelerin yapılması.

Samsun işitme cihazı merkezi Era işitme olarak, işitme cihazlarının kullanımı ve dikkat edilmesi gereken konularda bilgilendirme yapmaktayız. İşitme cihazları hassas bir teknolojiye sahip oldukları için kullanım ve bakımlarında dikkat edilmesi gereken noktaları şu şekilde sıralayabiliriz.

İşitme Cihazı Kullanırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

İşitme cihazlarının kolay bozulmasını önlemek amacıyla üretim aşamasında tüm tedbirler alınmıştır ancak kullanıcıların da dikkat etmesi gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır.

Cihazlar kullanılırken dikkat edilecek noktalar, cihazın uzun yıllar sorunsuz bir şekilde kullanımı ve ses kalitesinin bozulmaması açısından önemlidir.

İşitme cihazları elektronik aletler oldukları için özellikle sıvılardan ve MR çekimi gibi yüksek elektromanyetik ortamlardan uzak tutulmaları gerekir.

İşitme cihazının kulağa tam olarak oturtulması gerekir. Gevşemeler ses kaybı yaşanmasına neden olabilir.

İşitme cihazlarının pilleri zamanında şarj edilmeli ve değişim süreleri dolmadan yenileri ile değiştirilmelidir.

Suyla temas ettiğimiz durumlarda cihaz çıkarılarak muhafaza edilmelidir.

X-Ray cihazlarının bulunduğu noktalardan geçerken işitme cihazları çıkarılmalıdır.

MR çekimi yapılması gerekiyorsa yüksek elektromanyetik alandan korunması için işitme cihazı çıkarılmalıdır.

Uyumadan önce işitme cihazı içinde birikmesi muhtemel nenim alınabilmesi için kurutma kutusuna konulmalıdır.

Tüm bu noktalara dikkat edildiği taktirde, Samsun ERA işitme cihazı merkezi tarafından size sunulan işitme cihazlarınızı uzun süre sorun yaşamadan kullanabilirsiniz.