Samsun İşitme Cihazları

Samsun İşitme Cihazları

ERA Samsun İşitme Cihazları

ERA İşitme, Samsun işitme cihazları ile 15 yılı aşkın bir süredir tecrübe ve birikimleri ile sesiniz olmaya devam ediyor. Sizi, dünya markaları Phonak, Cochlear, Oticon ve Resound marka işitme cihazları ve farklı model seçenekleri ile buluşturuyoruz.

Samsun ERA İşitme Merkezi olarak sizlere sunmuş olduğumuz tüm işitme cihazlarının bakım, onarım ve yedek parça hizmetlerini de sunarak sizlerin kesintisiz iletişimde kalmanızı sağlıyoruz.

Ürün tedariki, yedek parça ve tamiri konusunda sorun yaşamamanız için ihtiyaç duyduğunuz her zaman yanınızdayız. 

İşitme Cihazı ve Faydaları

İşitme Cihazları ve Faydaları

İşitme kaybı ile birlikte yaşanan iletişim sorunları, sosyal etkileşimde büyük problemler yaşanmasına neden olur. Özgüven eksikliği ve yanlış anlaşılma korkusundan dolayı iletişim kısıtlanmaya ve eksiklik hissedilmeye başlanır. Seslerin tam olarak algılanamaması veya beyinde anlamlı bir bütün haline getirilemeyişi başta çocuklar olmak üzere yetişkinlerin günlük yaşamlarında büyük sıkıntılar yaşamalarına neden olur.

Özellikle eğitim dönemindeki çocuklar, yaşadıkları işitme sorunları ile birlikte gerilemeye ve yanlış anlaşılma korkusundan dolayı arka planda kalmaya başlarlar. Gençlerin ve yetişkinlerin sosyal yaşamları ve iş hayatları tam bir kabusa dönebilir. Yetersizlik duygusu ile birlikte yaşam kalitesi ve iş verimliliği düşmeye başlar.

Tüm bu sorunların aşılmasında, bireylerin toplum dışında kalmadan yaşamlarını sağlıklı ve verimli bir şekilde sürdürebilmeleri açısından işitme cihazları büyük bir öneme sahiptir.

ERA işitme merkezi, Samsun işitme cihazları ve seçkin markalar ile işitme kaybı yaşayan bireylerin topluma kazandırılması ve yaşam kalitelerinin artırılmasında çaba göstermektedir.

Bilgi Almak İçin Hemen İletişime Geçin

İşitme Cihazları Nasıl Çalışır

Ses Ayırt Edebilme Özelliğinin Yitirilmesi

Ses ayırt edebilme özelliğinin yitirilmesi, çoğu insanın bilmediği önemli bir konudur. Ses kaybı yaşayan bireyler uzun süre sesleri algılayamadıklarında, sesler kulak tarafından algılansa dahi beynin sesleri ayırt edebilme özelliği bir süre sonra yitirilebilmektedir.

Sesleri ayırt edebilme özelliği tekrar kazanılabilen bir yetenek değildir. Yani uzun süre işitme cihazı kullanmadan işitme kaybı yaşayan bireyler, ne yazık ki ses ayırt etme özelliklerini kaybettiklerinde işitme cihazı kullansalar dahi sorun kalıcı hale gelmektedir.

Özellikle çocuklarda ses kaybının erken teşhis ve tedavisi uzun vadede dönüşü olmayan sorunların yaşanmaması açısından büyük önem arzetmektedir.

Odyoloji uzmanlarının yönlendirmeleri ve KBB raporlarına uygun olarak ERA işitme merkezi ‘nden temin edeceğiniz Samsun işitme cihazları ile engelleri ortadan kaldırabilirsiniz.

İşitme Cihazları Nasıl Çalışır?

İşitme cihazları özellikleri itibari ile iki kısma ayrılırlar.

• Analog işitme cihazları
• Dijital işitme cihazları

Analog işitme cihazları, mikrofon yardımı ile aldıkları sesleri belli bir oranda yükselterek kulağa yansıtırlar. Dijital işitme cihazlarına göre eski bir teknolojiye sahiptirler ve ses ayarları daha çok manuel olarak yapılır. Ani ses yükselmelerinde ve düşük seslerde elle ayarlanmaları gerekebilir.

Dijital işitme cihazları, her cihaza özel olarak üretilen yazılımlarla çalışırlar. Dışarıdan gelen sesler işlenerek kulağa yansıtılır. Ses ayarları ve tonlamalar yazılım sayesinde ortama göre ayarlanır. Böylece ani ses yükselmelerinden ve ses düşmelerinden kullanıcı etkilenmez.

Dijital işitme cihazları özellikleri ve teknolojik alt yapıları itibari ile daha sağlıklı ve kullanışlıdır. Sesler, doğala yakın bir şekilde ve kullanıcıyı rahatsız etmeden iletilir.

İşitme Cihazları Hangi Bölümlerden Oluşur?

İşitme Cihazları Hangi Bölümlerden Oluşur?

İşitme cihazları temel olarak 3 ana bölümden oluşurlar.

• Mikrofon
• Amplifikatör
• Hoparlör

Bu bölümler analog ve dijital tüm işitme cihazlarında aynıdır. Sadece dijital işitme cihazlarında ses özel yazılımlar sayesinde işlenerek kulağa yansıtılır.

Mikrofondan gelen sesler elektriksel sinyallere çevrilir ve sesi yükselten amplifikatöre iletilir. Amplifikatör sesi işleyip yükselterek hoparlöre iletir. Hoparlör, sesi algılayabileceğimiz şekilde ses olarak kulağa iletir.

İşitme cihazı pilleri, tüm bu işlemlerin yerine getirilebilmesi için gerekli enerjiyi sağlar. İşitme cihazı pilleri özel olarak üretilirler ve cihazın boyutuna göre özel olarak tasarlanırlar. Kullanım kolaylığı açısından işitme cihazı pilleri tekrar şarj edilebilir özelliğe sahiptirler.

Şarj edilebilir işitme cihazı pillerinin değiştirilmeleri gerektiğinde 5, 10, 13, 312 ve 675 gibi cihazın özelliğine göre özel numaraları ile tekrar temin edilebilmektedir. Samsun işitme cihazları için ERA işitme merkezinden işitme cihazı pillerini temin etmeniz mümkündür.

İşitme Cihazlarının Kullanım Ömrü Ne Kadardır?

İşitme cihazlarının kullanım süreleri, cihaz özelliğine ve kullanıma göre değişebilmektedir. SGK, işitme cihazlarının değişimi için 5 yıl aralıklarla destek vermektedir. Satışı yapılan işitme cihazları için de ortalama olarak 5 yıl garanti sunulmaktadır.

Bu bilgiler satılan ürünün özelliklerine, markasına, modeline ve SGK desteğine göre değişkenlik gösterebilir.